Toiset koirat - Other dogs

 
Netta,  s. 14.03.2001, narttu
Netta, born  14.03.2001, bitch
 
Kasvattaja/Breeder: Pertti Harju, Ylivieska
Owner: Marko Vesterinen & Jaakko Arvola
 
Netta on suomenajokoira, joka Marko omistaa yhdessä Annen isän kanssa. Eipä ole eteemme sattunut toista niin eläväistä ja äänekästä koiraa kun Netta on. Netta on vasta viime vuosina alkanut näyttää osaamistaan metsästyksen suhteen, ja nykyään on jo liiankin innokas eikä malta oikein lopettaa ajamista.
 
Netta on kerran käynyt näyttelyssä ja muuten ehkä pärjäisikin mutta on suuren ihmismassa keskellä aivan liian ujo.
 
Netta is co-owned by Marko and Anne's father Jaakko. Netta is Finnish Hound. She has too much energy and barks a lot. She is doing quite well in hunting, but her one fault is that many times she does not know when to stop. We have took Netta once to dog show: otherwise she would do well, but she is just too shy to really succeed.
   
   
   
   
Petrus, Musikaalin Elvis Presley, s. 17.06.2003, uros 
Petrus, alias Musikaalin Elvis Presley, born 17.06.2003, male
 
Koko/size: paino/weight 37 kg, korkeus/height 63.5 cm
Terveys/Health: lonkat/hips A (excellent), kyynärpäät/elbows: 0 (healthy), silmät/eyes OK (05/07)
Kasvattaja/Breeder: Aino Kataja, Alajärvi
Omistaja/Owner: Ulla-Maija Alariesto, Oulu
Saavutukset/Achievements: MVA, 5xREK1, 3xREK2, 4xKVK1
 
Petrus on ollut meillä lainassa ja juossut Alman kanssa useissa kisoissa hyvällä menestyksellä. Yhteistyömme alkoi vuoden 2004 syksyllä, ja kyseisenä talvena Petrus asui meillä aina jaksoittain, sittemmin Almaa ja Petrusta on myös harjoitettu paljon erillään. Petrus on eläväinen uros, joka kuitenkin mukautuu Alman komentoon ja vauhtia siltä löytyisi varmasti jopa enemmän kuin Almalla. Viime vuosina koiramäärän lisääntyessa osat ovat vaihtuneet ja Alma on ollut Alarieston Villellä lainassa ja hän on kilpaillut Alman ja Petruksen kanssa. Kiitoksia Villelle yhteistyöstä! Petrus on myös kunnostautunut kuormanvedossa sekä Markon että Villen ohjaamana. Nykyään Petrus on jo eläköitynyt kisaurilta.
 
Petrus has been our "loan" from Ulla-Maija and he has been great team with Alma in sledding. Our co-operation started in autumn 2004 and first Petrus was staying with us, but last year both Petrus and Alma were trained also separately. Petrus has also participated to weight pulling with Marko and later with Ville and improved a lot his performance in last years. Nowadays Petrus has retired from racing.
   
   
   
   
Inka, Salomaan Brisilla, s.12.10.2000, narttu
Inka, alias Salomaan Brisilla, born 12.10.2000, bitch
 
Koko/size: paino/weight 30 kg, korkeus/height cm
Terveys/Health: lonkat/hips A (excellent), kyynärpäät/elbows: 0  (healthy), silmät/eyes OK (05/07)
Kasvattaja/Breeder: Sirpa Salo, Pekola
Omistaja/Owner: Ulla-Maija Alariesto, Oulu
Saavutukset/Achievements: 2x SERT, 1xREK1 , 1xREK2 
 
Inka on Hugon sisar, ja myöskin se on ollut lainassa meillä muutaman kerran. Vuoden 2004-2005 talvella Inka oli juuri saanut pentueen ja Alma alkoi kilpailla Petruksen kanssa, päätimme kuntouttaa Inkaa Hugon kanssa. Ja talven lopulla jopa osallistuimme pariin kisaankin. Vuonna 2007 Inka juoksi puolestaan Nickin kanssa ja valjakko yllätti Nickin ensimmäisessä kisassa muutamat kovat konkaritkin nopeudellaan sijoittuen Jämin kisassa toiseksi. Samalla talvikaudella Inka osallistui talvipäivien kisaan Usvalehto Stikun (Sälli) kanssa Väänäsen Kaarlon ohjaamana. Talvikaudella 2008 Inka on ollut myös aktiivinen osallistuen mm. talvipäivien hiihtoluokkaan Saarelan Annan kanssa.
 
Inka is Hugo's sister from the same litter, and we have also loaned her from Ulla-Maija. After Inka's first litter end 2004, we trained her with Hugo and in the end of the sledding season we also participated few competitions. Year 2007 Inka was running with Nicki in Jämi and their impressed us by coming second in Nicki's first race. Same winter Inka was participating ALMA Winter Weekend race with Usvalehto Stiku and Kaarlo Väänänen. Winter season 2008 Inka has been also active eg. by participating skijoring class in ALMAs race with Anna Saarela.
   
   
   
   
Repe, Silent Ridge Copper-Clue, s. 25.06.2004 , uros Repe, alias Silent Ridge Copper-Clue, born 25.06.2004, male
Repe vietti aikaa meillä vuonna 2007 alkutalvesta osallistuen ensin Laikun kanssa Rautavaaran SM-kisoihin. Viikkoa myöhemmin Laikun juoksun vuoksi vaihtui pariksi Savu (Neatut Palarpok), johon Repe tutustui lähtöviivalla (REK3). Tervolassa Laikku oli taas takaisin remmissä ja siellä tuloksena REK1. Vuonna 2008 Jongulla Markolla oli valjakossaan Repe ja Awa (Silverdream's Heart Melody). Myös kaudella 2010 Repe on juossut valjakossamme, tosin ei osallistunut kisoihin.

Repe visited us in 2007 winter and participated with Laikku to Finnish Championship in Rautavaara. Week later due to Laikku's season Repe was running with Savu (Neatut Palarpok), which Repe basicly met in starting line (REK3). In Tervola Laikku was back and there result was REK1. In winter 2008 Marko was racing in Jongunjoki with Repe and Awa (Silverdream's Hearth Melody). Also in 2010 winter season Repe has been running in our team, but not participated to races.

   
   
   
   
Sisca, Mukluk Chamisso s. 31.05.2003 , uros
Sisca, alias Mukluk Chamisso, born 31.05.2003, male
Yhteistyömme team SnowHown kanssa alkoi huulena heitetystä kommentista. Marko ajoi talvipäivillä 2007 ensimmäisen kerran Siscalla ja Rompulla ja vähän myöhemmin Sisca ja Romppu saapuivat ensimmäisen kerran meidän vieraiksemme. Keväällä ajoimme ensimmäiset sulanmaankisat ja intoa riitti, asia pantiin hautumaan kesäksi ja syksyllä jatkettiin. Suurimpana saavutuksena Siscan uralla on Rompun kanssa otettu MM-kulta WSAn 2 koiran sprinttiluokassa vuonna 2008, tämä kertonee koiran suorituskyvystä. Kaudella 2009 Sisca osallistui vielä Markon 4-koiran valjakossa 100km kisaan, eli sitkeyttä löytyy myös pidemmille matkoille.

Sisca ei ole porukan aivot, mutta se on selvästi tiimin "tahto" ja se tahto pitää jokaisessa hyvässä tiimissä olla jollakulla muuten ollaan hukassa. Se on välillä ihan hassu ja aivan omanlaatuisensa persoona, jonka joidenkin mielestä tuima katse joskus hämää ihmisiä.

Our co-operation with team SnowHow started with one joke. Marko was mushing with Sisca and Romppu first time in ALMA's race in 2007 and little later the dogs came to visit us first time. In the spring we had the first carting race with Sisca and Romppu and it was fun. We returned back to business in the beginning of September when Sisca and Romppu came for a new visit and we started training season. Greatest achievement for Sisca has been world championship with Romppu in 2008 Åsarna (2 dog sprint). In season 2009 Sisca participated in 4-dog team to 100km race, proving that there is also endurance for longer distances.

Sisca is not the brains, but he is the "will" of the team, which is crusial in every good sledding team and without you can be lost. Sisca is funny and special personality, which (at least some say) "harsh" expression on his face can mislead the observer.

   
   
   
   
Romppu, SnowHow Smoky Ronya, s. 27.02.2005, narttu
Romppu, alias SnowHow Smoky Ronya, born 27.02.2005, bitch
Romppu on oikeastaan sitä mitä hyvältä valjakkokoiralta voidaan toivoa: sosiaalisuutta, sopeutuvuutta, nopeutta, sitkeyttä ja kestävyyttä. Kun Sisca on "tahto", Romppu on se "into", joka innostaa Siscaa rytminmuutoksiin ja entistä parempaan tulokseen. Pari täydentää toisiaan sopivasti.

Sittemmin Romppu on juossut isommissa, 3-6 -koiran valjakoissa ja myös pitkillä matkoilla ja osoittanut että johtajuustaidot ovat tallella vaikka parit vaihtuisivatkin ja energiaa riittää myös pidemmille matkoille. Rompulla on myös useita KVK-tuloksia.

Romppu has the abilities, what you can wish for good working dog: social skills, adaptability, speed, persistence and endurance. When Sisca is the "will" in the team, Romppu is the "joy of running" which also make Sisca to change the rythm and reach better results. The pair complete each others well.

Later Romppu has been leading bigger teams and despite of dogs changing around her, proved very good leader skills. She has also participated also to longer distances and always in the lead. Romppu has also several approved weight pulling tests.

   
   
   
   
Wicca, Trap Line Nimble Paw SnowHow, s.20.03.2006 , narttu
Wicca , alias Trap Line Nimble Paw SnowHow, born 20.03.2006, bitch
Wicca tuli meille joulun 2007 aikoihin, osittain siitä syystä että halusimme varanartun WSAn kisoihin Nickin lisäksi, Laikun kun tiedettiin valmistautuvan mahdolliseen astuttamiseen maaliskuun juoksuun.

Wicca muistuttaa Nickiä hyvin paljon tavoiltaan toimia ja parilla onkin usein juoksutarhassa hauskaa ja aivan hirvittävästi vauhtia. Iän karttuessa Wicca on osoittanut osaavansa myös ottaa rauhallisesti, mutta kun on aika mennä, tyttö on täynnä energiaa. Kauden 2009 alku oli hieman vaisu Wiccalle, mutta sen jälkeen tyttö on parantanut huomattavasti ja juoksee nyt myös johtajapaikkaa 2.valjakossa. Ja Wicca on myös suorittanut KVK1 tulokset oikein hyvällä tekniikalla.

Wicca reminds Nicki about her energy, and she and Nicki usually have blast and lot of speed if you let them run loose. With more age she has shown that she can relax, but is full of energy when it is time to go. Season 2009 start was little difficult for Wicca, but since then she has improved a lot and is now running lead in 2. team. Wicca has also participated to weight pulling tests with approved results and very good pulling style.

   
   
   
   
Awa, Silverdream's Heart Melody,
s. 01.09.2006, narttu

Awa, alias Silverdream's Heart Melody,
born 01.09.2006, bitch
Awa on Sarin narttu, joka on vieraillut meillä aika ajoin. Se on oikein toimelias tyttö, joka osaa purkaa energiaansa oivallisesti myös vetämiseen. Anne kävi hakemassa Awan Montrealista, ja siitä lähtien tytön kehitystä on ollut oikein mukavaa seurata. Awa on juossut REK tuloksia useamman eri musherin ja uroksen kanssa, eli vetäminen sujuu vaikka partnerit vaihtuisi. Awalla on myös hallussaan KVK1 tuloksia. Vuonna 2010 Awa on juossut 4 koiran valjakossa ja lisäksi se on suorittanut Ruotsissa 10km polarhundprov A-testin hyväksytyllä tuloksella. Vuonna 2011 se osallistui Markon 6 koiran valjakossa Ruotsissa 160km Polardistans kisaan.

Sari's bitch Awa has been visiting us few times. She is very energetic girl, which has also shown very good working abilities. Anne picked up Awa from Montreal in 2007 and it has been interesting to follow up her growth. Awa has already got many test results in sledding with different dogs and musher, so she has shown that she can work in varying conditions. Awa also has official weight pulling test results. And year 2010 Awa has been running in 4 dog team and participated to Polarhundprov A-test with approved results. Year 2011 Awa participated in Marko's 6 dogs team to Polardistans 160km race in Sweden.

   
   
   
   
Antti, Snoopy Face Antwerpen,
s. 11.09.2006, uros

Antti, alias Snoopy Face Antwerpen,
born 11.09.2006, male
Omistaja/Owner: Hanna Sairanen, Somero
Saavutukset/Achievements: C.I.B, POHJ FI SE NO DK EE LV RU BY MVA, JV-07, BALTJV-07, SE KVA, 3XREK1, 3XREK2, 5XKVK1, Polardistans 2011 160km
Antti alias "möhköantti" tuli meille ensimmäistä kertaa visiitille syyskuussa 2008 ja syksyn ajan se vieraili meillä useaan otteeseen aina kun näyttelyiltään ehti, marraskuusta lähtien poika on sitten ollut meillä jo pidempään visiitillä eli voidaan sanoa että siitä varsinainen työ oikeastaan alkoi. Antti on ollut mielenkiintoinen projekti, sillä kun on valtavasti meriittejä näyttelypuolella mutta ei ennen meille tuloaan käyttöpuolella.

Antti on kuitenkin osoittanut että näyttelykoirastakin on kisaurille, jos koiralla on vain tahtoa työskennellä. Keväällä 2009 Antti suorittii 4-koiran tiimissä Ruotsin polarhundprov 1 (2x30km painoilla) ja vuonna 2010 6-koiran tiimissä Polarhundtest D:n (101km). Samana vuonna Antti juoksi vielä viimeisen tarvittavan matkan (10km painoilla) Ruotsin käyttövalion arvoa varten. Vuonna 2011 se osallistui Markon 6 koiran valjakossa Ruotsissa 160km Polardistans kisaan. Lisäksi Antilla on jo useampi KVK1-tulos.

Antti came to us first time in September 2008 and visited us few times between show trips. Since November Antti stayed and we started more serious work with Laikku. Antti has been interesting case, since he has lots of merits on show side, but no merits on working side. The boy has shown that showdog can also work, if he just has the right attitude.

 Spring 2009 Antti run in 4-dog team in Sweden the Polardhundprov 1 (2x30km with weights) and in 2010 Polarhund test D (101km) in 6-dog team. Also same year he completed the final leg (10km race with weights) for Swedish Working Champion. Year 2011 Antti participated in Marko's 6 dogs team to Polardistans 160km race in Sweden. Antti has also several approved weight pulling results.

   
   
   
   
Anna, Snoopy Face Annapolis,
s. 11.09.2006, Narttu

Anna, alias Snoopy Face Annapolis,
born 11.09.2006, female
Omistaja/Owner: Hanna Sairanen, Somero
Saavutukset/Achievements: FI, EE, BY MVA, EE JMVA1, 1xREK1, 1xKVK1, polarhundtest-D, Polardistans 2011 160km
Anna on Antin sisar ja Antin hyvien kokemusten myötä myös Anna tuli kesällä 2009 kokeilulle ja on osoittanut myöskin hyvää työskentelytaitoa, joten Annan kuntoa kohennettiin järjestelmällisesti syksyn aikana. Vain reilun puolen vuoden harjoittelun jälkeen Anna osallistui 6-koiran valjakossa Polarhundtest D:lle Ruotsissa, jossa matkaa on yli 100km. Ensikertalainen suoriutui reissusta hyvillä arvosanoilla. Seuraavalla kaudella yhteistyö jatkui ja vuonna 2011 se osallistui Markon 6 koiran valjakossa Ruotsissa 160km Polardistans kisaan. Lisäksi talvella 2011 Anna suoritti KVK1 tuloksen.

Anna is Antti's sister and because of good experiences with Antti, we decided to give a try to Anna too. After half year training in winter 2010 Anna participated in 6 dogs team to Polardhundtest D in Sweden, which is around 100km race. As a first timer she did very good and the whole team got accepted result. Year 2011 Anna participated in Marko's 6 dogs team to Polardistans 160km race in Sweden. Additionally in winter 2011 she pulled also acceptable results in official weight pulling test.

   
   
   
   
Tatu, Unavoq's Cheveyo Tatonka,
s. 10.05.2005, uros

Tatu, alias Unavoq's Cheveyo Tatonka,
born 10.05.2005, male
Omistaja/Owner: Kaarina Hyvönen, Laukkoski
Saavutukset/Achievements: 1xREK1, 2xKVK1, polarhundtest-D, Polardistans 2011 160km, 1x SERT
Tatu on myös eräänlainen mysteeri, sillä kisakokemusta sillä ei ole ollut ennen tänne tuloa, vaikka aktiivisesta kodista tulikin. Systemaattinen harjoittelu aloitettiin vasta syyskuun 2009 alussa, tuloksia on tullut pikkuhiljaa ja ensimmäisen KVK tuloksensa Tatu suoritti Sisätössä tammikuun 2010 lopussa. Myöskin Tatu juoksi Ruotsin Polarhund testissä 101km hyväksytyllä tuloksella. Jos Tatu olisi horoskooppimerkki se olisi härkä, eli vahva sekä henkisesti että fyysisesti. Yhteistyö Tatun kanssa jatkui myös kaudella 2010-11, jolloin Tatu osallistui mm. Markon 6-koiran valjakossa Ruotsissa 160km Polardistans kisaan.

Also Tatu has been somekind of mystery for us and interesting project, since even coming from active home, Tatu had not participated to any races before. We started train him in September 2009 and first official result for Tatu was approved weight pull test in end January 2010. Also Tatu was running in 6 dogs team completing polarhundtest D in Sweden. Co-operation continued also in 2010.2011 and Tatu participated in Marko's 6 dogs team to Polardistans 160km race.

   
   
   
   
Nero, Utamuutin Nerromiktok,
s. 25.07.2010, uros

Nero, alias Utamuutin Nerromiktok
born 25.07.2010, male
Nero (Nerppa, Pertsa) on voimakastahtoinen nuori uros, jonka omistaa Sari Kinnunen ja joka on hänen oma kasvattinsa. Ulkomuodollisesti erittäin kaunis koira, jolla on myös työskentelypuolella hoksottimet kohdallaan. Erittäin lupaava kaikin puolin, toivottavasti ikä tuo hieman malttia pojan luonteeseen.

Nero is very determined young male, which is owned by Sari Kinnunen and one of her own breedings. Very beautiful dog, which also have a right attitude to working. Very promising in overall, may age could bring a little bit more patience for him.